قدس آنلاین: مجید تختروانچی روز سهشنبه در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد، پس از آنکه برخی کشورهای عضو و همچنین منطقه اتهامات واهی ضد ایران را تکرار کردند، درخواست وقت سخنرانی برای پاسخ کرد.
وی در این جوابیه به طور کلی این ادعاها را بی اساس دانست و افزود: ایران نقش انکار ناپذیری در امنیت انرژی، حمل و نقل تجاری و ثبات در منطقه خلیج فارس ایفا میکند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با تاکید بر "مشارکت ایران در ترویج و ارتقای صلح و امنیت در این منطقه حساس"، ادامه داد: نیازمندیهای دفاعی ایران همچون برنامه موشکی در محاسبات ژئواستراتژیک و تجربه تاریخی خاص، ریشه دارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نقشی غیرقابل انکار در تأمین امنیت انرژی، حمل و نقل بازرگانی و ثبات در منطقه خلیج فارس داشته است و کماکان به ارتقای صلح و امنیت در این منطقه حساس کمک خواهیم کرد.
نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفت: الزامات دفاعی ایران از جمله برنامه موشکی آن برخاسته از محاسبات ژئواستراتژیک و یک تجربه تاریخی ارزشمند است و در طول تجاوزات هشت ساله صدام حسین علیه ایران که مورد حمایت همه جانبه آمریکا و تعدادی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بود، شهرهای ما توسط عراق موشک باران میشد و مردم ما قربانی سلاحهای شیمیایی و دیگر سلاحهای کشنده ای شدند که عمدتاً کشورهای غربی در اختیار صدام قرار میدادند.
وی گفت: همزمان، تحریمها و محدودیتهای ناعادلانه ما را از اقلام اولیه دفاع از خود محروم کرد. اکنون مسئولیت ماست که از تکرار چنین وضع وحشتناکی جلوگیری کنیم. باید در نظر داشت که امنیت باید از درون کشورها سرچشمه بگیرد و نمیتوان آن را از خارج خریداری کرد. کسانی که در منطقه ما سالانه صدها میلیارد دلار صرف خرید تسلیحات پیشرفته میکنند، باید بدانند که هزینههای هنگفت نظامی، نه مشروعیت ایجاد میکند و نه امنیت طولانی مدت. آنها فقط منطقه ما را به یک بشکه باروت تبدیل کرده اند و تنها ذینفع آن، صادرکنندگان این سلاحهای مرگبار هستند.
تخت روانچی افزود: برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از این تسلیحات پیشرفته علیه مردم بی گناه یمن استفاده میکنند که با بدترین فاجعه انسان دوستانه تاریخ معاصر مواجه بوده است و یک نمونه واضح از جنایات جنگی به شمار میرود.
وی در ادامه تاکید کرد: میتوان یک لیست طولانی از اقدامات نادرست بین المللی کشورهایی تهیه کرد که اتهامات بی اساسی را به ایران وارد میکنند. با این وجود، اینجا نیامده ایم تا به گذشته بپردازیم. اولین و مهمترین اولویت ما باید ایجاد اعتماد متقابل و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها و دخالت نکردن در امور داخلی آنها و ارتقای همکاریها در شرایط برابر برای ایجاد منطقهای بهتر و امن تر باشد.
تخت روانچی افزود: از آنجا که موضوع مربوط به جزایر ایران در اینجا بیان شد، باید بگویم جزایر ابوموسی و تنب های بزرگ و کوچک؛ همیشه بخشی از خاک ایران بوده اند. این جزایر ایرانی هستند و تا ابد ایرانی باقی خواهند ماند. اجازه بدهید با تاکید مجدد بر گفتگوی سازنده با همسایگان با هدف رفع سوءتفاهمها و برقراری روابط دوستانه بین تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس، صحبتهای خود را به پایان برسانم.
انتهای پیام/
نظر شما